Let op: De bezwaartermijn bedraagt zes weken. Wacht dus niet te lang!

Minder gemeentelijke belastingen betalen voor jouw woning of bedrijfspand? Maak gratis bezwaar!

Wat houdt de WOZ-waarde in?

Alle gemeenten zijn verplicht om de WOZ-waarde van alle panden elk jaar vast te leggen. Deze WOZ-waarde geeft aan wat de waarde van een pand is. De WOZ-waarde wordt vaak gebruikt om verschillende belastingen vast te leggen. Vaak geldt, hoe hoger de WOZ-waarde, hoe hoger de belasting.

Heb je een sociale huurwoning?

Dan heb je belang bij een lagere WOZ-waarde, omdat de maximale huurprijs gekoppeld is aan de WOZ-waarde van jouw huurhuis. Dus een lagere WOZ-waarde kan ook tot gevolg hebben dat de maximale huurprijs verlaagd wordt. Mocht jouw huurprijs daarboven zitten, dan heb je dus recht op huurverlaging.

Heb je een koopwoning of huur je een bedrijfspand?

Dan heb je belang bij een lagere WOZ-waarde omdat verschillende belastingen gebaseerd worden op de hoogte van de WOZ-waarde van jouw woning. Je kunt denken aan de volgende belastingen:

• Onroerendezaakbelasting;
• Watersysteemheffing;
• Inkomstenbelasting (eigenwoningforfait);
• Vennootschapsbelasting (afschrijving tot percentage van de WOZ waarde);
Een lagere WOZ-waarde kan dus leiden tot een verlaging van de verplichte belastingen en heffingen.

Ook ondernemers die een bedrijfspand huren kunnen bij ons terecht voor gratis bezwaar!

Hoe kan de WOZ-waarde verlaagd worden?

Dat kan door ons gratis bezwaar te laten indienen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat de gemeente onvoldoende rekening heeft gehouden met bepaalde factoren die invloed hebben op de WOZ-waarde van de woning. Door onze ervaring zijn wij in staat om die factoren snel te herkennen. Nadat je de aanvraag voor gratis bezwaar bij ons hebt ingediend, pakken wij het verder helemaal op. Dus geen administratieve rompslomp of ander gedoe, wij doen het werk en jij kan rustig afwachten.

Waarom gratis bezwaar?

Het klinkt té mooi om waar te zijn, maar dat is het niet. Bij ons is gratis echt gratis. Velen zijn jou al voorgegaan. Bij winst vergoedt de gemeente onze kosten. Lukt het ons niet om jouw WOZ-waarde te verlagen? Ook dan ben je ons niets verschuldigd. Dat risico nemen wij volledig voor onze rekening.

Wacht niet langer en neem direct contact met ons op.

maak gratis bezwaar
Gemeentelijke belastingen