Besparen op energiebelasting, hoe zit dat?

Verschillende groepen particulieren, instellingen en ondernemers kunnen in aanmerking komen voor een teruggaaf van energiebelasting. Soms met terugwerkende kracht tot 5 jaar. Hieronder lees je welke groepen in aanmerking komen.

1. Je hebt één elektra-aansluiting waar meerdere huisnummers op zijn aangesloten

Als achter één elektra-aansluiting meerdere WOZ-objecten zijn aangesloten, kun je recht hebben op teruggaaf van energiebelasting. Dit zien we vaak bij VvE’s met meerdere appartementen die op één centrale elektra-aansluiting zitten. Maar denk ook aan bedrijfspandjes die op één meter zijn aangesloten.

Vaak ontvang je een korting per elektra-aansluiting. Dit is niet juist. Per los object heb je recht op een korting. Denk je dat je onder deze groep valt? Doe dan de gratis bespaarcheck.

2. Je hebt meerdere elektra-aansluitingen op één huisnummer

Ook in dit geval heb je recht op teruggaaf van energiebelasting. Deze situatie doet zich bijvoorbeeld voor bij een onderneming die bestaat uit twee bij elkaar gevoegde panden met ieder een eigen aansluiting. Denk je dat je onder deze groep valt? Doe dan de gratis bespaarcheck.

3. Je bent een ANBI-instelling of religieuze instelling

Ook dan zijn er mogelijkheden om te verzoeken om een teruggaaf van betaalde energiebelasting. Ben je een ANBI-instelling of religieuze instelling? Doe dan direct de gratis bespaarcheck.

4. Geef specifieke informatie

In je bezwaar tegen de WOZ-waarde kun je ook argumenten gebruiken die te maken hebben met jouw pand zelf. Denk bijvoorbeeld aan de staat van het pand of de veranderingen die aangebracht zijn. Let erop dat je hiermee natuurlijk niet in je eigen vingers snijdt.

Ook is het handig om zaken zoals oppervlakte en inhoud goed te bekijken. Als daar onjuistheden in zitten, dan moet de gemeente dat herstellen. Mogelijk leidt dit tot een andere WOZ-waarde.

Geheel risicoloos geld besparen

Bij ons loop je geen enkel risico. De bespaarcheck doen we helemaal gratis. Pas als je daadwerkelijk geld op je rekening ontvangt, vragen wij om een bepaald percentage van het bedrag. Je maakt dus nooit kosten, maar kunt alleen maar winnen. Lees hier meer over ons kostenmodel.

Voorkom dat termijnen aflopen en je niets meer kunt terugvorderen.

GRATIS BESPAARCHECK