Beste gedupeerde,

De afgelopen weken is het een en ander gebeurd rond Fly Orange. De laatste gebeurtenis is dat Fly Orange op 7 augustus 2018 officieel failliet is verklaard en dat de heer Rosbeek als curator is aangewezen. Wat je moet en kunt doen lees je hier.

Wat moet je doen?

Wat je als gedupeerde in ieder geval moet doen is jouw vordering kenbaar maken bij de curator via https://www.boelszanders.nl/bankruptcy/fly-orange-bv/. De curator zal proberen geld binnen te halen bij partijen die Fly Orange nog geld moeten betalen. Daarnaast zal de curator gaan uitzoeken of de bestuurders nalatig hebben gehandeld. Dit kan leiden tot bestuurdersaansprakelijkheid. Dat betekent dat de bestuurders privé aansprakelijk zijn voor de schade. Het geld dat de curator probeert te innen is bedoeld voor ALLE schuldeisers.

Bestuurders zelf aansprakelijk stellen?

Gedupeerden kunnen ook zelf actief actie ondernemen en het bestuur aansprakelijk stellen. Hiermee kunnen INDIVIDUELE vorderingen bij de bestuurders neergelegd worden. Er zijn hiervoor twee belangrijke voorwaarden. Er moet sprake zijn van bestuurdersaansprakelijkheid én er moet natuurlijk geld te halen zijn bij de bestuurders zelf.

Om te voorkomen dat jullie onnodige juridische kosten maken voor een kansloze zaak zullen wij met gespecialiseerde faillissementsrechtadvocaten uitzoeken wat de concrete kansen zijn en of er voldoende aanknopingspunten zijn voor een zaak. In de loop van volgende week zullen wij voldoende informatie hebben om te bepalen of er voldoende is om een zaak te starten namens individuele gedupeerden. Mocht je deze stap overwegen, dan vragen wij jou om het formulier op onze website in te vullen. Deze informatie hebben wij nodig voor ons onderzoek. Het formulier kun je hier vinden.

Wat kun je nog meer doen?

  1. Heb je met creditcard betaald, dan is het advies contact op te nemen met de cc-maatschappij voor het terugboeken van het betaalde bedrag.
  2. Je kunt aangifte doen bij te politie. Dit kan online.
  3. Een reis- of annuleringsverzekering dekt niet bij faillissement.
  4. Heb je via een reisbureau geboekt? Neem dan contact op met jouw reisbureau om de mogelijkheden te bespreken.

We hopen jullie voor nu voldoende geïnformeerd te hebben.

aanmelden

 

Toegankelijk, betrouwbaar en servicegericht.

>Welkom in onze wereld. Welkom bij AltijdRecht.nl

Dit artikel is geschreven door mr. A. (Abdullah) el Azouti.