WOZ-waarde gemeente Utrecht 2023

Heb je al de brief van de gemeente Utrecht met de gemeentelijke belastingen ontvangen over 2023? In die brief vind je ook de WOZ-waarde die de gemeente heeft vastgesteld. Wij dienen al jaren gratis bezwaar in tegen de WOZ-waarde van woningeigenaren en huurders van sociale huurwoningen en bedrijfspanden.

Je kunt zelf in bezwaar tegen de WOZ-waarde of ons gratis inschakelen. Ga je zelf in bezwaar tegen de WOZ-waarde dan geven we in dit artikel een aantal WOZ bezwaar tips.

WOZ-waarde in Utrecht

De gemeente Utrecht verstuurt ook in 2023 beschikkingen met de gemeentelijke belastingen. In diezelfde brief vind je ook de vastgestelde WOZ-waarde van jouw woning of bedrijfspand. Op basis van deze WOZ-waarde worden de belastingen vastgesteld en de maximale huurprijs bepaald (bij sociale huurwoningen).

Na verzenddatum van de brief van de gemeente Utrecht (vaak dagtekening genoemd) moet binnen zes weken bezwaar ingediend worden. De termijnen zijn hard, dat betekent dat je na de bezwaartermijn geen bezwaar meer kunt indienen. De WOZ-waarde wordt gebaseerd op verkoopprijzen in de woningmarkt. De laatste jaren is de prijsstijging van koopwoningen structureel jaarlijks hoog. Dat leidt tot hogere WOZ-waardes (soms tientallen procenten in één jaar).

Twijfel je over het belang van een lagere WOZ-waarde? Of heb je andere vragen? Hier vind je veelgestelde vragen.

Hoog slagingspercentage Utrecht

De afgelopen jaren hebben we in de gemeente Utrecht bovengemiddelde resultaten bereikt door succesvolle bezwaar- en beroepsprocedures tegen vastgestelde WOZ-waardes. Gebleken is dat de vaststelling van de WOZ-waarde in Utrecht geregeld onzorgvuldig plaatsvindt, met als gevolg dat burgers onnodig veel betalen.

Liever alles uit handen geven zonder enige kosten te maken? Dat kan!

Wil je de procedure overlaten aan juristen met jarenlange ervaring? Dat kan bij ons. Je betaalt bij ons helemaal niets, zelfs de eventuele kosten van een taxateur, het opvragen van documenten en de kosten van een beroep bij de rechtbank nemen wij voor eigen rekening. Bij winst ontvangen we een vergoeding van de gemeente. Bij verlies, nemen we dat voor eigen rekening. Lees hier meer over ons kostenmodel.

BEZWAAR INDIENEN