Daar zit je dan. Omgeven door andere vakantiegangers wachtend op je vlucht. De vlucht is vertraagd met alle gevolgen van dien. Wat heel veel mensen niet weten is dat passagiers na afloop van een vertraagde vlucht of annulering aan kunnen kloppen bij de luchtvaartmaatschappij voor financiële compensatie die kan oplopen tot wel € 600,-. Wat zijn de voorwaarden voor een vergoeding als jouw vlucht vertraagd is en hoe kun je snel actie ondernemen? In dit korte artikel lees je dat terug.

airport-594208_1280

De voorwaarden

Als jouw vliegvertraging voldoet aan alle voorwaarden heb je recht op financiële compensatie die kan oplopen tot wel € 600,-.

  • Je vloog van of naar een Europees land met een Europese vliegtuigmaatschappij. Komt jouw vliegtuigmaatschappij niet uit Europa? Dan heb je alleen recht op vergoeding als je vanuit een Europees land vertrekt.
  • Er is geen sprake van buitengewone omstandigheden zoals noodweer of staking. Deze omstandigheden zijn buitengewoon en komen dus niet vaak voor. Technische mankementen en onjuiste vliegdocumenten vallen hier bijvoorbeeld niet onder.
  • Je stapt meer dan drie uur later uit het vliegtuig dan stond gepland.

Hoogte vergoeding

Vliegafstand in kilometers Vertraging bij aankomst Compensatie in euro’s
tot 1500 Meer dan drie uur 250
1500 tot 3500 Meer dan drie uur 400
meer dan 3500 Tussen de drie en de vier uur 300
meer dan 3500 Meer dan vier uur 600

 

Overstap gemist?

Naast dat je vlucht onverhoopt is vertraagd, omgeboekt of geannuleerd kan het ook zijn dat je een aansluiting mist. Ook in dat geval heb je in beginsel recht op een vergoeding.

Tijd voor actie

Het recht hebben op een vergoeding is één aspect. Belangrijker is om de vergoeding ook daadwerkelijk uitbetaald te krijgen. Sommige vliegtuigmaatschappijen betalen Nederlandse passagiers zelden meteen de wettelijke verplichte compensatie voor een vertraagde vlucht. Pas na juridische stappen zijn dit soort maatschappijen bereid de vergoeding uit te keren.

Soms is het verstandig om de claim uit handen te geven. Je betaalt bij ons alleen bij een positief resultaat. Het bedrag is afhankelijk van de vergoeding en is in vergelijking met andere claimorganisaties zeer voordelig!

Je kunt vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij kijken dan of je recht hebt op een vergoeding en wat wij daarin kunnen betekenen. Daarna kun je zelf bepalen welke stappen je wilt nemen.

Na twee jaar verjaard het recht op een vergoeding wegens een vliegvertraging. Dus je moet binnen twee jaar jouw claim instellen bij de luchtvaartmaatschappij.

Neem contact op!

Professioneel, betrouwbaar en flexibel.


Welkom in onze wereld. Welkom bij AltijdRecht.nl